Bezoek het Atlantikwall Museum tijdens Open Monumentendag

Aankomend weekend van 8 en 9 september 2018 vindt de 32ste editie van de Open Monumentendag plaats, een van de grootste culturele evenementen van Nederland. Met het internationale thema “In Europa” ligt dit jaar het accent op alles wat ons in dit continent cultureel aan elkaar bindt. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een unieke, eenmalige activiteit.

In het kader van cultureel erfgoed, doet ook het Atlantikwall Museum mee! Met een 5000 kilometer lange verdedigingslinie langs de Europese kusten, is de Atlantikwall een van de grootste bouwprojecten uit de Europese geschiedenis. De aanleg van de Atlantikwall had zeer ingrijpende gevolgen voor bewoners (en natuur) van Europese kustregio’s. In Den Haag bijvoorbeeld moesten hele woonwijken plaatsmaken voor een kilometerslange tankgracht. Zo’n 135.000 kustbewoners werden gedwongen hun huizen te verlaten en elders onderdak te zoeken.

Op zondag 9 september opent het Atlantikwall Museum twee van haar locaties voor publiek. In Kijkduin, achter het Deltaplein, kun je een kijkje nemen in het gangenstelsel van Widerstandsnest 67 HL. Aan de Badhuisweg in Scheveningen bevindt zich de Widerstandsnest 318, waar een commandobunker en een manschappenbunker te bezoeken zijn. Hier zijn een aantal unieke collectiestukken te zien waaronder een Duitse zender/ontvanger, diverse wapens en voorwerpen uit het (Haagse) verzet.

Toegang tot het bunkermuseum is gratis tijdens Open Monumentendag! Dus trek je wandelschoenen aan en neem een kijkje in een van onze locaties, of allebei! Tot zondag!

Meepraten?
Draag gerust bij!