Beleef Bunkerdag 2018 in de Stad van Vrede en Recht

Het is weer bijna zover! Op 9 juni is het Bunkerdag. Tijdens de jaarlijkse Bunkerdag worden de bunkers langs de Nederlandse kustlijn opengesteld voor publiek en worden de verhalen van deze verborgen locaties opnieuw tot leven gebracht. Van Zeeland tot aan Ameland zijn er verschillende locaties van bunkers en andere overblijfselen van de Atlantikwall te bezoeken.

Ook in Den Haag, waar Bunkerdag voor het eerst georganiseerd werd, zijn er op diverse locaties van het Atlantikwall Museum Scheveningen bunkers geopend. Achter het Deltaplein in Kijkduin kun je een kijkje nemen in het gangenstelsel van Widerstandsnest 67 HL. In Widerstandsnest 318, op de Badhuisweg in Scheveningen, zijn de commandobunker en de manschappenbunker te bezoeken. In de authentiek ingerichte commandobunker zijn een aantal unieke collectiestukken te zien waaronder een Duitse zender/ontvanger en diverse wapens. Stap in een tijdscapsule naar de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog in Manschappenbunker 622. Een nog niet eerder geopende bunker op de hoek van de Oostduinlaan en de Ruychrocklaan, die speciaal voor bunkerdag voor het publiek zal worden opengesteld. In radarpost Moritz is een originele faseverschuiver van een radarinstallatie van het type ‘Mammut’ te zien. Benoemd met de codenaam Moritz, was dit één van de eerste operationele Mammut radars van de Atlantikwall!

Hebben we je enthousiast gemaakt? Trek dan je wandelschoenen aan, neem je zaklamp mee en beleef bunkerdag op 9 juni met ons in de stad van vrede en recht! Voor bezoek aan de bunkers heb je een kaartje nodig. Tijdens bunkerdag kun je gewoon je kaartje kopen bij de bunkers. Deze bedragen €6 voor volwassenen of €3 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De opbrengst van jouw kaartje komt ten goede! Hiermee verzekeren wij het beheer en behoud van het Atlantikwall-erfgoed in de stad voor de toekomst en volgende generaties. Let op! Op de locaties kan er alleen contant worden betaald; pinnen is helaas niet mogelijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *