Het museum

De primaire museumlocatie van de stichting is een authentiek ingerichte commandobunker van het type 608 (Bataillons,- Abteilungs-oder Regiments-Gefechtsstand). Vanuit deze bunker en de nabijgelegen villa’s werd door de bezetter het militaire commando over Stützpunkgruppe Scheveningen gevoerd. De bunker is grotendeels origineel ingericht en geeft de bezoeker de unieke belevenis van een tastbaar verleden. Ook zijn er originele historische voorwerpen van Duitse, Britse, Canadese en Amerikaanse strijdkrachten tentoongesteld.

Openingstijden

De locatie Badhuisweg is in 2024 opengesteld op elke zondag vanaf 5 mei tot en met 27 oktober 2024 van 10:00 tot 16:00 uur. De entreeprijs is € 8 voor volwassenen en € 2 voor kinderen tot 12 jaar. Kaarten kunnen online besteld worden via www.atlantikwallmuseum.nl en aan de kassa. U kunt ook pinnen. Tijdens uw bezoek kunt u gebruik maken van de (meertalige) audiotour. In de omgeving van het museum is het betaald parkeren.

Prijzen

Volwassenen: €8,00
Kinderen tot 12 jaar: € 2,00
Veteranen: € 2,00 op vertoon van veteranenpas.

Het is noodzakelijk om vooraf te reserveren via deze reserveerknop

Reserveren

Locatie

Badhuisweg, ter hoogte van nummers 119-133, 2597JM, Scheveningen naast koffiehuis ‘De Boshut’.

Bereikbaar met tramlijn 9: uitstappen bij tramhalte Wagenaarweg, vanaf daar is het circa 6 minuten lopen naar de bunker. Op loopafstand zijn betaalde parkeermogelijkheden.

metropolis.png
bevervoorde.png
den-haag.png
provincie-zuid-holland.png
rotterdam-40-45.png
schietbaan-hovius.png
erfgoed.png
signplantation.png
fonds-1818.png
zabawas.png
surlinio.png
hoogendoorn-bouw.png