Alvast bedankt en fijne dagen!

Alvast bedankt en fijne dagen!

Afgelopen vrijdag heeft de Haagse wethouder Bredemeijer een bezoek gebracht aan het Atlantikwallmuseum Scheveningen. Hij was bijzonder geïnteresseerd in ons museale aanbod en met name in ons project 'Bommen op de Stad'. Tevens complimenteerde hij het Atlantikwallmuseum Scheveningen met de inzet van bestuur en vrijwilligers om dit specifieke stuk geschiedenis van de stad Den Haag aan een breed publiek te vertellen.

Momenteel zijn wij gesloten

Tijdens de winterperiode is het museum gesloten. Wij hopen in april 2022 weer open te gaan afhankelijk van de Covid-19 maatregelen. Wij houden u op de hoogte in de loop van volgend jaar wanneer wij weer open gaan.

Widerstandsnest 318, Scheveningen

Het boegbeeld van de stichting is de commandobunker in het complex Widerstandsnest 318 (Verteidigungsstab Badhuisweg). Ook is er in dit complex een manschappenbunker ingericht en een toiletbunker toegankelijk gemaakt.

Meer informatie

Widerstandsnest 67 HL, Kijkduin

In Kijkduin heeft de stichting een deel van het complex Widerstandsnest 67 HL toegankelijk gemaakt. Circa 130 meter tunnel en 6 bunkers zullen uiteindelijk te bezichtigen zijn. Een deel van het gangenstelsel is nu al te bezoeken.

Meer informatie

Partners

De Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen maakt deel uit van het Netwerk Atlantikwall Zuid-Holland. In opdracht van de provincie Zuid-Holland en samen met gemeenten, terreinbeheerders, ondernemers en erfgoedorganisaties werkt deze stichting aan het behoud en het beleefbaar maken van de erfgoedlijn Atlantikwall.


 
Netwerk Atlantikwall Zuid-Holland

den-haag.png
erfgoed.png
rotterdam-40-45.png
hoogendoorn-bouw.png
signplantation.png
schietbaan-hovius.png
fonds-1818.png
zabawas.png
bevervoorde.png
metropolis.png
surlinio.png
provincie-zuid-holland.png