Audiotour


In het museum is er een zelfstandige audiotour langs 17 items in en rondom de Commandobunker type 608 beschikbaar. Deze tour kan je eenvoudig ter plaatse downloaden op je smartphone via een QR code.

In de bunker is tijdens openingstijden een vrij toegankelijke wifi-netwerk beschikbaar.
Let op: Het gebruik van oortjes of een koptelefoon tijdens de audiotour is verplicht.

Vergeet deze dus niet mee te nemen!

Wat kan je verwachten tijdens de audiotour en de rondgang door het bunkercomplex.

De audiotour duurt ongeveer 60 tot 75 minuten. Je kan hierin je eigen tempo bepalen en de tijd nemen om de verschillende items rustig te bekijken.

De tour begint in de voormalige loopgraaf aan de voorkant van de commandobunker met een korte inleiding over het begin van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze inleiding komt het ontstaan van de Atlantikwall en de stelling WN 318, waar deze bunker deel van uitmaakt (items 1-4), aan de orde.

Na de inleiding ga je via de personeelsingang de bunker in. Let tijdens het betreden van de bunker op verschillende obstakels zoals op en afstapjes, lage doorgangen en uitstekende delen.

Tijdens de tour krijg je antwoord op verschillende vragen zoals:

  • Wat maakt deze bunker zo bijzonder?
  • Welke verhalen liggen er verborgen?
  • Hoe zag een werkdag in de bunker er uit?

De antwoorden op deze, en nog meer vragen, krijg je via de items 5-16.

De tour eindigt buiten, waar zich verschillende objecten staan die gebruikt werden bij de verdediging van de Atlantikwall tijdens de Tweede Wereldoorlog (item 17).

Maak je bezoek compleet door een kijkje te nemen in de Toiletbunker (vanuit de uitgang van de loopgraaf aan de linkerzijde van de Commandobunker) en de Manschappenbunker type 622 (vanuit de loopgraaf aan de rechterzijde van de Commandobunker).

In de Manschappenbunker kan je tevens twee korte maar indrukwekkende films zien over de V2 raketten en het vergisbombardement op de Haagse wijk Bezuidenhout.

De audiotour is zorgvuldig en in eigen beheer samengesteld door een aantal enthousiaste vrijwilligers. Heb je na deze tour nog vragen stel deze dan gerust aan de medewerkers van het Atlantikwallmuseum Scheveningen. Zij zijn herkenbaar aanwezig en willen je graag te woord staan.

De openingstijden voor beide locaties zijn:

  • Widerstandsnest 318 locatie Badhuisweg:
    Iedere zondag van 10:00 tot 16:00 uur
  • Widerstandsnest 67 HL locatie Kijkduin:
    Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur

Het seizoen van 2023 loopt van 2 april tot 30 oktober.

Vooraf reserveren is gewenst. Dit kan via de reserveerbutton die op de website is terug te vinden bij de twee locaties van het Atlantikwallmuseum Scheveningen (Widerstandsnest 318 locatie Badhuisweg en Widerstandnest 67 HL locatie Kijkduin).

Audiotour

den-haag.png
schietbaan-hovius.png
surlinio.png
bevervoorde.png
zabawas.png
metropolis.png
erfgoed.png
provincie-zuid-holland.png
rotterdam-40-45.png
hoogendoorn-bouw.png
signplantation.png
fonds-1818.png