Bunkerdag 28-05-2022!

27 mei 2022


Aanstaande zaterdag (28-5) is het weer Bunkerdag! Langs de hele Nederlandse kust is er erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog te bezichtigen. Veel bunkers worden enkel op deze dag opengesteld. Zie https://bunkerdag.nl/ voor het volledige programma.

Atlantikwall Museum Den Haag opent samen met de Bunkerdag organisatie twee bijzondere bunkers in het Van Stolkpark: de V149 (commandobunker Führer der Schnellboote) en een waterbergplaats. Gezien de plattegrond van de waterbergplaats bestaat nu het vermoeden dat de bunker een andere functie had. Kom dus vooral ontdekken en denk met ons mee! Zie: https://bunkerdag.nl/.../fuhrer-der-schnellboote-en.../

Tip: in het naastgelegen Westbroekpark kun je bij Theeschenkerij de Waterkant niet alleen heerlijk een drankje doen, je kunt er ook een bijzondere bunker bezoeken! De V192 was een machinebunker met apparatuur voor het Führer der Schnellboote complex. Van dit type bunker is er slechts één in Nederland gebouwd. https://www.facebook.com/waterkanttheeschenkerij.

Ook zijn de regulieren locaties van het Atlantikwall Museum op deze dag geopend, zie: https://bunkerdag.nl/.../atlantikwall-museum-scheveningen/ en https://bunkerdag.nl/.../gangenstelsel-widerstandsnest.../

Alle deelnemende bunkers zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Met één ticket heb je toegang tot alle locaties. Je kunt een ticket kopen bij de eerste bunker die je bezoekt. Er is geen online kaartverkoop.

Bunkerdag

bevervoorde.png
fonds-1818.png
schietbaan-hovius.png
signplantation.png
rotterdam-40-45.png
metropolis.png
den-haag.png
surlinio.png
hoogendoorn-bouw.png
provincie-zuid-holland.png
zabawas.png
erfgoed.png